Serbian flag English flag Hungarian flag
Pozovite nas: +381 24 670 970
18th jan 2016 | by: JO

Charrie Daniels je bila gost J.O. i tom prilikom je održala jedno predavanje o aktuelnim odnosima SAD i Srbije, trenutnoj političkoj situaciji i viziji budućeg puta ka ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Prisutne goste pozdravio je Robert Sabadoš, predsednik subotičke Jevrejske opštine i najavio gošću iz Američke ambasade koja je posetila naš grad kako bi razgovarala sa Subotičanima o političkim odnosima SAD i Srbije.

Jedno od glavnih pitanja za političku savetnicu američke ambasade bilo je kako njena država vidi put Srbije ka Evropskoj uniji, zatim nezaobilazna pitanja o (ne)priznavanju Kosova, odnosno stavu SAD po tom pitanju, kao uslov za pristup EU porodici, pričalo se i o problemima sa migracijama i velikom prilivu izbeglica sa Blisikog istoka.

Bilo je reči i o najavi naoružavanja Hrvatske od strane SAD koje je uzburkalo političku javnost poslednjih meseci kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj s obzirom da je i Srbija najavila da će u slučaju realizacije ovih aktivnosti potražiti širenje vojne saradnje sa Rusije u cilju zaštite svoje teritorije od balističkih projektila velikog dometa.